Кои са най-подходящите модели маши за къдрене на гъсти упорити коси?

     Тези от вас, които имат много гъсти и дълги коси, най-вероятно се подлагат на истинско мъчение, всеки път, когато искат да накъдрят косата си. Една голяма част от машите за коси са предназначени за третиране на малки участъци от коса едновременно и това ги прави не ефективни при къдренето на много гъсти и дълги коси.

Означава ли това, че ще се откажете от идеята да оформяте красиви къдри с косата си? Не се предавайте – това, от което имате нужда е правилният инструмент, правилната техника за работа и търпение.

Форма на машите, подходящи за дълги и гъсти коси

Най-разпространените модели цилиндрични маши не са най-подходящият избор за къдрене на гъста коса, особено ако тя е чуплива. Причината затова е в неравномерното разпределяне на температурата в нагревателя, което уврежда косъма. Най-подходящи са конусовидните маши, които са широки в основата и изтъняват в края. С тях ще оформите открояващи деликатни къдрици в края на косъма, вместо отпуснати къдри с обикновените маши, които не се задържат в желаната форма.

Размер на подходящите маши за къдрене на гъсти дълги коси

Размерът на нагревателя е много важен фактор за успешното къдрене на гъстата коса с маша за коса. Моделите с тънки нагреватели се използват за оформяне на ситни къдрици, но за съжаление много често упоритите коси не се поддават изцяло на къдрене с този тип маши. Ефектът обикновено е незадоволителен и нетрайна прическа. Моделите маши с много големи нагреватели също не са най-доброто решение – те оформят твърде отпуснати къдрици, които не се задържат дълго в желаната форма. Най-ефективният уред са машите със сравнително къс нагревател, който е с по-голям от средния диаметър.

Температура

Най-щадящо за косата е къдренето с ниска температура – намалява риска от увреждане и изсушаване на косата. Но ниската температура не е особено ефективна при къдрене на гъсти и упорити коси. Търсете модели маши за коса, които могат да работят с високи температури и позволяват настройване на различна температура, според желаната прическа.

Техники за къдрене на гъсти коси с маша

Първо трябва да знаете, че къдренето на гъста коса изисква голяма доза търпение. Със сигурност ще ви отнеме много повече време да накъдрите успешно упорита, гъста и дълга коса, отколкото по-слаба коса, поддаваща се на третиране.

Разпределете косата на кичури, като захванете всеки кичур с шноли. Нанесете термо-защитен спрей, както и подходящи продукти за къдрене на косата преди термообработка. Следвайте указанията за къдрене, описани за конкретния модел маша. Най-разпространената техника изисква да захванете един кичур коса в края и внимателно да навиете нагоре косата към основата на скалпа. Задръжте машата с навития кичур няколко секунди по-дълго от препоръчаното в указанията, за да позволите на топлината да проникне добре в косата. Прилагайте същата техника за къдрене върху всеки кичур. След като приключите с третирането с машата, разрешете с пръсти внимателно къдриците и ако е необходимо, използвайте мека четка за коса, за да ги оформите допълнително. Фиксирайте резултатите с лак за коса.

Погрижете се за машата за коса, като я оставите да изстине напълно след употреба, изключена от електрическата система. Почистете я внимателно с мека кърпа и я приберете за следваща употреба.

Предимства и недостатъци на преси за коси

Най-голямото предимство на добре оформената изправена коса е самочувствието, което ще имате от стилната прическа с копринен блясък и свеж вид. Най-лесният начин да постигнете желаната форма на прическата е с преса за коса. Кои са предимствата и недостатъците от ежедневното използване на преси за коса?

Предимства:

Лесни за употреба – качествените преси за коса са сред най-практичните и ефикасни уреди за стилизиране на косата. Те са изключително лесни за употреба, както в професионални салони, така и вкъщи.

Равномерна температура за оптимален резултат – когато работите с качествена преса за коса, може да разчитате на безупречни резултати, благодарение на постепенното и равномерно загряване на нагревателя. Косата е предпазена от изгаряне и лесна за оформяне.

Не изсушават косата – красивата коса е пълна с енергия и живот и има прекрасен естествен вид. Качествените преси за коса не изсушават косъма. Това се дължи на начина на работа на пресата, а именно – тя отделя отрицателни йони, които прогонват положителните от косата, които са причината за изсушаване на косъма. Косата запазва влагата си и има невероятно здрав вид с блясък и копринена мекота.

Загряват и се охлаждат бързо – пресите за коса са оборудвани с терморегулатори. Нагревателите загряват бързо за да са готови за употреба винаги, когато имате нужда. Пресите за коси се охлаждат също толкова бързо, което ги прави изключително практични и безопасни устройства за ежедневна употреба.

Притежават ергономичен дизайн – пресите за коси са лесни за захват и много удобни за употреба, дори за оформяне на по-детайлна прическа. Притежават дизайн и форма, които предпазват както ръцете ви, така и косата ви.

Подходящи са за различни типове коса – пресите за коса могат да се използват върху различни типове коса, като къдрава така и права, къса или дълга и т.н. Изберете съвременни модели преси, с голяма многофункционалност, с които бързо и лесно ще оформяте различни прически според настроението си. Модерните преси се използат както за изправяне, така и за оформяне на къдрици. Използвайте вдъхновението си и бъдете по-красиви от всякога.

Лесно преносими и леки – с пресите за коси винаги ще имате прекрасна прическа, дори когато сте на път. Те са с малки размери и леки, за удобно опаковане и пренасяне в багажа ви за да бъдат винаги под ръка, когато имате нужда.

Недостатъци:

Временен ефект – пресите за коси се използват за временни прически. Ефектите от оформянето ще намалеят в края на деня или след душ. Възползвайте се от този недостатък на пресите за коса за да експериментирате с различни фризури и стилове.

Не могат да се използват върху мокра коса – пресите за коса са инструменти, които съдържат и електропроводими материали. Затова е изключително важно да не използвате ретро преса за коса върху мокра коса.

Ежедневното използване на преса за коса може да има негативни ефекти върху тънка и изтощена коса. Старайте се да използвате преса, само когато е необходимо.

Некачествените преси за коса могат да изгорят косата ви. Проучете добре характеристиките на продуктите, които ще използвате и се посъветвайте с консултант за най-подходящата преса за вашия тип коса и предпочитания за честота на употреба.

Маша за коса – начин на употреба

<споделяне в социални мрежи

>

Различна в ежедневието си, атрактивна на празника си, жените от край време се стремят да бъдат красиви.
А какво по-красиво от добре оформени къдрици, спускащи се като водопад по раменете на жената.
Къдренето на косата може да се извърши по много начини, ролки, моливи, хартийки и други сложни и недълготрайни техники. За улесняване при разкрасяването са създадени машите за коса. С тяхна помощ може бързо и изключително лесно да оформим желаните букли.

Разбира се, и тук има някои тънкости:
1. Работете върху чиста коса – измийте косата, нанесете кристали за коса или друг продукт за термична защита. Изчакайте я да изсъхне на въздух или изсушете със сешоар, ако нямате време.
2. Срешете косата и разделете на пластове. Дебелината на захващаните кичури трябва да е в зависимост от желаният вид на къдриците. Ако искате да бъдат по-ситни и стегнати, вземайте по-тънки кичури, но ако желаете да бъдат по небрежни, кичурите, които къдрите, трябва да са по-дебели. Важно условие за вида на къдриците е дебелината на тръбите на машата. Колкото по-дебели са те, толкова по-едри са буклите и обратно.
3. Загрейте машата за коса до нужната температура и захванете кичура в основата й. Затворете челюстите й и започнете да намотавате кичура, като въртите уреда. След това изчакайте известно време и отворете челюстите на машата. Извадете внимателно къдрицата, без да я дърпате. Преминете към следващия кичур.
4. Фиксирайте с лак – след като накъдрите цялата коса, подредете буклите и напръскайте фиксатора от разстояние поне 30 см. Така няма да създадете ефект на твърда и безжизнена коса.

Прически, които може да си направите с маша са много, ще разгледаме няколко от тях.

• Накъдрете косата с по-едра маша. След като приключите, хванете косата с ръка, все едно ще връзвате ниска опашка. Преметнете опашката, без да я връзвате, на едното рамо. Едва тогава вържете косата на хлабава опашка, без да я стягате. Сложете черни фиби за коса в основата на тила, така че да задържи косата. Напръскайте с лак за коса, за да фиксирате прическата.

• С помощта на маша за коса накъдрете косата си. Големината на къдриците е според вашето желание, но е добре да бъдат по-едри. След това хванете кичурите коса, които започват от слепоочията ви и ги прикачете едно за друго, отзад на главата. Повдигнете леко косата, която остава на върха на главата ви и напръскайте с лак.

Най-изгодният вариант е да закупите маша с различни приставки – за едри къдрици, за дребни, за спираловидни и т.н.
Така с един уред ще постигнете различна визия, когато пожелаете.

Преса

Да си представим следната ситуация. Вие адски закъснявате, а нямате и най-малка идея кога и кога ще си накъдрите косата ? Представяме ви уникалната ретро преса за накъдряне на коса. Мигновен ефект, който ще трае цяла вечер. Много дами се оплакват че след накъдряне с ретро преса ( чийто предназначение не е предимно за накъдряне, а за изправяне) е неефективно и бавно. Нищо подобно, благодарение на уникалния дизайн и изплзвани метали за използване, температурата за накъдряне е идеална за постигане на траен ефект, който не ще трай само една вечер, а много повече. Не изпускайте уникалния шанс да си закупите ретро преса. Цените варират в диапазона 30 лв – 150 лв в зависимост от желаното качество. Но обикновено инвестиция от 100 лв би ви дала преса за коса за години напред без да се притеснявате за изправността и гаранцията. Работата и е гарантирана. В нашия сайт предлагаме само качествени продукти и ви уверяваме че всеки посочен линк към продкут или сайт е изпробван предварително и няма да имате проблем с използването на дадения продукт. Поздрави от екипа на сайта ретро преса.

Бързо загряваща ретро преса за коса

Понякога бързате за важна среща, а всъщност нямате никакво време да оправите косата си и тръгвате без особена прическа. В този свят на материалното е препоръчително всяка млада дама да поддържа стил и красива прическа, но дали винаги оставя време за това ? Именно затова ви представяме бързо загряваща ретро преса. Само за няколко секунди, обикновено пресата ще достигне максимална температура и ще можете да започнете да изправяте косата си. В такива ситуации е по-добре да имате нещо такова подръка. Малкият размер ви позволява да носите преси за коса в чантата си. По този начин с малка инвистиция ще бъдете винаги хубава с права коса. Вече няма да има и следа от малки чупки по косата ви. Прическата ви ше бъде на ниво и вече ще можете да се чуствате абсолютно спокойни. Дори при натоварени бизнес срещи, празненства и т.н вие ще отделяте много по-малко време за външния си вид, което ви дава увереност пред половинката, защото вече се справяте с времето, защото както знаем на жените никога не им достига времето. Колкото и да са ангажиментите те са длъжни да идват на време. Закупете си ретро преса и ще спестите не само пари, но и време. То е водещо в наши дни.

Известни личности с права коса

presaВ тази статия искам да ви представя най-забележителните известни красавици решили да изправят иначе къдравата си или чуплива коса. Неминуемо новия им имидж им донася множество интервюта и палави погледи. Ако все още се колебаете дали да изправите косата си с преса за коса то сега е най-подходящия момент за нов имидж. С имената, които ще изброя ще ви съобщя едни от най-известните дами на планетата, които са минали по бъдещите ви стъпки.

Първа е Анджелина Джоли. Много от вас си спомнят чупливата й коса. По мое мнение тя е най-красива като брюнетка. Просто чарът и е огромен. В последните месеци виждаме съпругата на Брат Пит с права коса. Добър избор.

Другата дама с права коса е блондинката Парис Хилтън. Тя е известна с искрящо руса и права коса. Като чели тя превърна в свой патент този вид прическа. Много сполучливо между другото.

Друг емблематичен пример за красива права коса е българката сензация в Холивуд Нина Добрев. За нея можем да кажем, че със сигурност не е използвала ретро преса, защото правата й коса е дар от боговете. Същинска българска прелест. Личи си от километри невероятния чар и сексапил.

Чарът на правата коса

преса за косаПредполагам много от вас точно като мен са се чудили какъв е истинският чар на правата коса. Еми всеки има свое мнение и аз като свободен човек смятам да ви го споделя. За мен правата коса е нещо уникално и красиво. Подхожда си на 100 процента със руса коса и зелени очи. С перфектната дължина се превръща в оръжие номер едно за жените. Може би много мъже като мен не харесват правата тъмна коса. Може би за брюнетките къдриците са по подходящи. На снимката виждате Дженифър Анистън. Тя е една от емблематичните блондинки с права коса. Може би сега е с друг стил, но това веше визията, която лично аз удобрявах най-много. Ако Бог ви е дарил с красива коса, но тя е къдрава не се притеснявайте може да си закупите >ретро преса. С нейна помощ можете да постигнете невероятен ефект. Дори няма да и да има малка разлика от правата коса по рождение. За съжаление ефекта от евтините преси за коса отминава бързо. Именно затова ви препоръчваме ретро преса за коса. С нейните множество приставки ще направите чудеса с косата си. Не просто се опитваме да ви обедим, защото ние сме сигурни че олд скул в пресите за коса са именно това, което ви предлагаме. Гарантиран ефект.

Преса за коса

ретро пресаНа вашето внимание, предлагаме прелестна ретро преса за коса, с чиято помощ ще можете да постигнете невероятен ефект при изправянето на косата си. В нашия сайт изграждаме каталог, който да ви е в помощ при избор на прическа и направа на такава с преси за коса. Като се започне от най-евтините и се стигне до най-скъпите такива.

В последните години не е от кой знае какво значение дали ще използваме професионална преса, защото на пазара съществуват множество решения, които по нищо не отстъпват на професионалнилните уреди. Ако попитате фризьор работещ в фризьорски салон, колко струва пресата му за коса ще получите отговор, в който съм сто процента сигурен, че мога да отгатна. Дори те използват по-евтините преси за коса, защото техниката напредва и се появиха преси, които изгарят в по-малка степен косата, същевременно ефекта е видин и дълготраен. Какво повече може да искате от това жени ? Разбира се изникват проблеми като този, че момичетата не знаят как всъщност се борави с този инструмент за разкрасяване и може би затова с всяка една закупена преса получавате и малка книжка с описание на възможностите на продукта и начуна му на използване. Атрактивни прически и най-важното красива дълга права коса или леко чуплива в зависимост от предпочитанията ви и тези на вашия партньор, ако са от значение за вас разбира се.