Красота

Некачествените бои и честата смяна на цвета убиват косата


Неумелото боядисване вкъщи е причина за съсипването на косата на много жени. Изсветляването, къдренето и боядисването са понякога издевателство над изтощения косъм. Разпространените прически като опашки и кокове опъват косата, тя не се поддържа правилно и губи блясъка си. Младите момичета сменят цвета на косата толкова често, колко и дрехите си. А смяната на цвета по няколко пъти на месеца е твърде опасна.
Разходите за фризьорски услуги надвишават парите за козметика. Затова българката по принцип се разкрасява сама у дома, като слага много боя на темето и там, където не се вижда в огледалото. На тези места косата често се пресушава и изгаря. Всяко нарушаване на пропорциите на боята и окислителя може също да съсипше косата. Честата смяна на цевета и трайното къдрене на току що изрусена коса нарушават структурата на косъма. По дължината се появяват по-светли точки, той става крехък и лесно се къса. Изрусената коса като правило израства на около две седмици и отдолу се подава естествения тъмен цвят. Налага се корените отново да се изсветлят и ако това се повтаря прекалено често и с концентриран перхидрол, косата се съсипва. Заприличва на слама, разресва се много трудно и стърчи във всички посоки. В такива случаи правете маслени бани и слагайте често балсам, защото косата започва да пада и се оголват цели участъци от кожата.
Евтините марки боя за коса, които ще откриете на пазара не са с особено високо качество. Тер силно миришат на амоняк и са вредни за косата. Разрешените у нас за внос бои не съдържат вредния химикал урсол. Някои фризьори добавят тази съставка, за да са сигурни, че боята ще скрие белите коси. Когата решат да се подмладят, жените често използват червената гама – от рижаво до бакъреночервено. Цветът се добива лесно и с къна, която когато е качествена храни и укрепва косъма. Препатилите знаят, че некачествената къна боядисва косата на ивици, цветът е нетраен и се размазва по възглавницата. След измиване лесно пада, но въпреки това алергиите към къната менте са много редки.
Модно е косата да се поддържа с гел, пяна или лак. Техните съставки се базират на синтетични или естествени смоли, разтворени в алкохол. Спреят съдържа витамини и подхранващи косъма вещества, напоследък и модерният защитен филтър срещу слънцето. Ако се прекали с тях, косата стои като сплъстена. По нея по-лесно полепват прах и мръсотия. Избягвайте ежедневната употреба на силни фиксатори, колкото и суетни да сте, защото косата се задушава и започва да пада.
Изпратено на 2/5/2003 от Анонимен. Прочетено 10984 пъти.
Изпратено на 4/17/2003 от anonimen.
Напълно съм съгласна особенно за некачествената къна. Бях свидетел в фризиорски салон как на клиентка ползвала къна преди четири месеца при опит за изсветляване косата и започна да пуши не бяха минали и 1-2 минути. Вервайте изпаднах в ужас. В същото време и на мен ми изсветляваха косата, но мойта беше третирана само с боя.При изсветляване косата винаги изгаря, но чак и да запуши.



за нас | контакти | реклама | полезни връзки | RSS новини
 
Copyright (c) 1999 - 2024 Triada Soft Ltd
 

 

търси

в раздел



9/2/2013
Как да се гримира една тийнейджърка

8/19/2013
Тревожният косопад

7/12/2013
Митове за слънчевата защита

11/23/2012
Подпухнали очи – никога повече

11/12/2012
Как да избелим бързо зъбите си

1. Отслабване (155996)

2. 7 начина да се справите с космите (125004)

3. Тибетска рецепта на младостта (84737)

4. Пощадете косите си! (80720)

5. Няколко трика за добра форма (69230)

Отслабване

Тибетска рецепта на младостта

Няколко трика за добра форма

7 начина да се справите с космите

Нека и косата ви бъде красива